Volg ons op
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Bastiaan van Drugslab

''Mijn vader is helemaal fan''

Bastiaan Rosman laat je wekelijks in Drugslab zien wat drugs met je doen. Van pillen poppen tot jonko’s roken, Drugslab test het voor je en geeft je alle ins & outs. Waarom? Zodat jij het niet hoeft te doen!

In dit exclusieve interview lees je alles wat je altijd al van Bastiaan Rosman had willen weten.

Hoe ben je bij BNN terechtgekomen?
Bij 101.TV, het digitale kanaal van BNN, zochten ze op korte termijn een presentator. Ik heb gesolliciteerd en schopte het tot de laatste vijf. Helaas werd ik het toen niet, maar de eindopdracht die ik voor hen maakte is veel mensen blijkbaar bijgebleven. Ik werd daarna alsnog gebeld of ik wilde gaan presenteren voor een BNN-YouTube kanaal. Je snapt wel dat ik toen totaal in shock was. Ik had daar nooit meer op gerekend!

Wat voor filmpje heb je bij je eindopdracht gemaakt dan?
Ik moest een koe insemineren, haha. 

Vertel daar eens meer over.
We moesten een item opnemen, maar niemand wist nog wat we moesten doen. Ik werd naar een boerderij gestuurd en kreeg daar te horen dat ik een koe moest insemineren. Heel leuk, maar ik heb smetvrees. Het was zelfs de eerste keer dat ik op een boerderij was! Na veel paniek is het mij gelukt en dat item is veel mensen bij BNN dus bijgebleven. 

Hoe zou je jezelf in drie woorden beschrijven?
Druk, ik loop de hele dag te stuiteren. Daardoor ben ik wel uniek, want ik ben altijd mezelf. De derde is ambitieus: er is nog zoveel wat ik wil gaan doen. Te veel om nu op te noemen.

Hoe zou jij Drugslab in één zin omschrijven?
Eigenlijk is het heel simpel: wij proberen drugs uit, zodat jullie het niet hoeven te doen. In naam van de wetenschap.

Hoe reageerde je familie en vrienden op je avontuur bij Drugslab?
Mijn vrienden vonden het heel leuk, maar mijn ouders vonden het maar niets. Mijn moeder vindt het vooral allemaal heel eng. Ik ben toch haar ‘kleine’ zoon. Bij de aflevering dat ik Kratom nam, kon mijn moeder het niet aanzien. Ik was zo sloom toen. Mijn vader daarentegen is helemaal fan! Die kijkt elke dag hoeveel abonnees we erbij hebben.

Heb je getwijfeld over je deelname aan Drugslab?
Nee, het concept sprak mij direct aan. Ik krijg voldoende begeleiding en bovendien mag ik presenteren. Kortom, het was een droom die uitkwam.

Mag je zelf bepalen welke drugs je wel of niet neemt en zijn er voorzorgsmaatregelen?
Zeker, iedereen mag van tevoren zijn grenzen aangeven. Ook is het een fijn idee dat alle drugs die we nemen getest worden en dat er bij elke opname een begeleidend team aanwezig is. Om deze reden durfde ik bijvoorbeeld LSD te nemen. Daar was ik anders nooit aan begonnen.

Ben je in je vrije tijd ook zo experimenteel ingesteld?
Ik ben altijd in voor gekke dingen, omdat ik heel nieuwsgierig ben. Als ik ergens lang over na moet denken blijft het zo in mijn hoofd zitten dat ik het toch uit ga voeren. Of ik weleens spijt heb van mijn acties? Mwah, bijna nooit.

Op YouTube kan je heel anoniem reageren op video’s. Lees je alle reacties?
In het begin niet, maar de laatste tijd wel. De mensen die zich op ons kanaal abonneren doen dat omdat zij het leuk vinden. De reacties zijn echt bijna altijd positief. En die paar negatieve reacties? Ach, daar kan ik wel tegen! Het is toch anoniem.

Word je al herkend op straat?
Drugslab is heel populair in het buitenland. Ik woon in Amsterdam en word vaker herkend door toeristen dan door mensen uit Nederland. Vervelend is dat totaal niet, want ze zijn altijd superaardig en geïnteresseerd.

Heb je veel geleerd in de tijd dat je voor Drugslab werkt?
Heel veel en dat is goed te zien aan de allereerste aflevering van Drugslab. Je kan goed zien zien dat ik daar voor het eerst een programma presenteer, vind ik dan. Het team is heel hecht en iedereen zegt waar het op staat. Zo leren we ook veel van elkaar.

Drugslab is alleen te zien op YouTube. Heb je ambities om ook op televisie te komen?
Ik zie wel hoe het loopt en laat alles op me afkomen. Ik vind YouTube persoonlijker, omdat mensen echt alleen kijken wat ze willen zien.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
Ik wil programma’s blijven presenteren en ik wil heel graag eigen programma’s bedenken. Hoe cool is het om een programma te presenteren dat je zelf hebt bedacht!?